diumenge, 16 de novembre del 2008

Al Poble Sec no pagarem la seva crisi!



Comunicat de Maulets sobre les accions arreu dels Països Catalans contra les crisis i el G20 [Països Catalans, 16/11/2008]


Ahir, 15 de novembre, els estats més poderosos del món es van reunir a Washington per tractar de salvar el sistema financer. Ja hem vist quines són les respostes que pretenen donar a aquesta crisi: injeccions i ajudes als bancs i a entitats financeres, socialització de les pèrdues, Directiva de les 65 hores i Directiva de la Vergonya, expedients de regulació i atur forçat arreu. La crisi financera no l’hem provocada nosaltres, per què hem de pagar-la?

Ens estan ocultant:

-Que aquesta crisi prové d’una enorme bombolla financera que, durant anys ha beneficiat molt pocs privilegiats i ha perjudicat a la gran majoria, especialement les joves treballadores. Aquesta bombolla financera ha adquirit proporcions descomunals: els fluxos de diners en el fosc món de les finances és entre 50 i 60 vegades més gran que l’economia real.

-Que els mateixos bancs i institucions que ara han de ser rescatats no ha tingut escrúpols en controlar les nostres vides a travès del mercat: inflant el preu dels habitatges i els aliments, precaritzant els llocs de treball per als joves, fomentant la reducció de plantilles i les deslocalitzacions, promovent la retallada de pressupost en protecció social i conquerint l’espai d’uns serveis públics als quals tenim dret: la sanitat i l’ensenyament, entre molts altres.

-Que al temps que les innovacions tecnològiques i la intensitat del nostre treball permetien produir una quantitat enorme de mercaderies, de productes i serveis de totes classes, els salaris reals i les condicions laborals per al jovent i la majoria dels treballadors no han fet més que retrocedir. I que amb el crèdit, tot i percebre porcions cada vegada més petites d’un pastís que no parava de crèixer, les joves (assalariades o estudiants) hàgem podut absorvir tots aquests productes, a canvi d’endeutar-nos, en molts casos, de per vida.

- El crèdit ha fomentat el consumisme, ha servit per disfressar la crua realitat: que els joves ja no tenim possibilitats reals d’emancipar-nos, d’accedir gratuïtament a un ensenyament de qualitat, de treballar de forma digna i estable i amb unes remuneracions més justes. Així, ens han hipotecat i han fet jugar a les nostres famílies el paper de coixí econòmic, per suavitzar els efectes de la precarització de les nostres vides.

-La reducció dels salaris i de l’estabilitat laboral han fet esclatar per impagament de crèdits o reducció del consum la bombolla que el nostre endeutament, la seva especulació i el consumisme van inflar al màxim.

- Si durant anys hem estat pagant els efectes de l’enriquiment sense mesura d’algunes empreses (financeres o industrials) que facturen molts més milions que molts països, hem de pagar també ara les conseqüències dels seus excessos?

Plantem-los cara d’una vegada per totes. Quan el sistema no funciona el que cal no és reiniciar-lo, sinó canviar de sistema. Ha arribat el moment de plantejar alternatives per a l’economia, la política i el medi basats en la solidaritat. Des de quan un pla d’inversió o les bestials remuneracions d’uns pocs executius són més importants que les persones?

Per això, Maulets el jovent independentista i revolucionari hem decidit realitzar una sèrie d’accions simbòliques descentralitzades per denunciar la intenció de les institucions i dels interessos empresarials de fer que el jovent i el poble treballador siguem els que paguem amb els nostres impostos les conseqüències del desgavell financer i de la generalització de la precarietat.

Amb aquestes accions volem aprofitar per convocar a la mobilització unitària que tindrà lloc el proper 29 de novembre així com donar el nostre suport a totes les empreses en conflicte i als treballadors en lluita contra els ERO’s.

El capitalisme ens encadena a la precarietat. No és la primera crisi del sistema; que sigui la última depén de totes. Organitzem-nos per lluitar! No pagarem les seves crisis!